Locus > Publiekswerking > Gedichtendag >  Printvriendelijke versie van deze pagina
Gedichtendag
Gedichtendag  

Donderdag 31 januari was het Gedichtendag en de start van de eerste Poëzieweek die liep tot 7 februari. Bibliotheken en poëzieliefhebbers dompelden zich onder in het thema muziek. In de loop van de week vinden tal van activiteiten plaats: van een poëtisch kapsalon, poëziewedstrijden, out of office poetry, een flashmob tot poëtische sms-wedstrijden. Lees meer op www.gedichtendag.com.

Gedichtendag is een jaarlijks terugkerende campagne ter promotie van poëzie in Vlaanderen en Nederland. Stichting Lezen Vlaanderen en Poetry International werken het project uit met o.a. een jaarlijks concreet aanbod van poëtische materialen. De editie 2012 vond plaats op 26 januari 2012 met als thema 'stroom'. Hieronder vindt u een selectie van lokale projecten, activiteiten en evenementen van bibliotheken, cultuurcentra, scholen naar aanleiding van de voorbije Gedichtendag.

Wie later op het jaar poëzie wil aangrijpen om de aandacht te vestigen op dat deel van de collectie in de bib, een concrete activiteit wil organiseren, aansluiten op een project in een school... kan het praktische inspiratiedocument onderaan deze pagina nog eens raadplegen over activiteiten rond gedichten. De nadruk ligt daarin op samenwerking met scholen.

Microsoft Word Praktijkvoorbeelden Gedichtendag 2012
Auteur: Bram Tollenaere Publicatiedatum: 23-JAN-2012 03:45 PM
Microsoft Word Gedichtendag - inspiratie
Auteur: Bram Tollenaere Publicatiedatum: 10-DEC-2008 09:54 AM
Microsoft Word Hoe bibliothecarissen hun bundel te buiten kunnen gaan
Auteur: Jeroen Messely Publicatiedatum: 10-DEC-2008 09:57 AM
Vragen of Opmerkingen?
Pagina Versturen?